Міністерство економіки України, Western NIS Enterprise Fund та за реалізації KSE Foundation започаткували грантову програму "Створюй!" для підтримки жінок-підприємиць, які займаються діяльністю у сфері переробної промисловості.

Для участі у програмі необхідно бути зареєстрованою як фізична особа-підприємець (ФОП) згідно з вимогами законодавства або бути співвласницею товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) із часткою участі понад 50%. Бізнес з виробництва чи переробки має бути зареєстрований і розташований на території України, не маєти вести господарську діяльність на тимчасово окупованій території України. Строк діяльності бізнесу (відповідно до дати реєстрації) — більш ніж рік на момент подачі заявки.

Категорія бізнесу: МСП.

Кінцевий строк дії грантової програми: 31 серпня 2024 року.

Особливості програми: 

Максимальний розмір фінансової підтримки становить 15 000 USD, кошти можуть бути використані виключно на такі цілі:


— придбання обладнання чи техніки для вашого бізнесу, їхню доставку та монтаж;
— закупівля програмного забезпечення, необхідного бізнесу;
— навчання та курси, що допоможуть стати кращими фахівцями у відповідній сфері.
*Загальний бюджет грантової програми "СТВОРЮЙ!" складає 1 000 000 доларів.

Умови надання гранту:

Умовою отримання гранту є відсутність заборгованості перед бюджетом, рішень суду про притягнення до кримінальної відповідальності за корупцію, справи про банкрутство, припинення господарської діяльності.

Додаткові умови для розміру гранту:

Для участі у грантовій програмі, потрібно заповнити аплікаційну форму, розказавши про себе та бізнес, обґрунтувавши потребу у фінансуванні та описавши загальний план використання коштів. На цьому етапі не потрібно надавати детальні розрахунки, заявка буде оцінена за формальними критеріями відповідності цілям програми.