За інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України з 1-го травня поточного року в Державному аграрному реєстрі розпочнеться подання заявок на окрему бюджетну субсидію на оброблювані угіддя для аграріїв лише з деокупованих територій та територій, на яких завершені бойові дії.

Допомогу зможуть отримати сільгосптоваровиробники окремих районів Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей. Райони визначено згідно з наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року №309.

Про початок подання заявок фермерськими господарствами та іншими виробниками сільськогосподарської продукції інших областей, які мають у власності від одного до ста двадцяти гектарів оброблювальних земель сільськогосподарського призначення, від трьох до ста голів корів або від п’яти до п’ятисот голів маточного поголів’я кіз та/або овець, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства в Державному аграрному реєстрі буде повідомлено додатково.

Довідково. Підтримка надається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 № 918 (із змінами, внесеними постановою КМУ від 15.03.2024 № 300).