1. Зміст проєкту

Проєкт рішення виконавчого комітету Вараської міської ради «Про затвердження Положення про порядок здійснення контролю оплати (реєстрації) проїзду в міському та приміському пасажирському автомобільному транспорті загального користування на території Вараської міської територіальної громади» розроблений відповідно до законів України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільний транспорт», Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 року № 176 та інші.

Забезпечення належного рівня безпеки та якості при здійсненні пасажирських перевезень є першочерговим завданням для організатора перевезень – виконавчого комітету Вараської міської ради, а також для суб’єктів господарської діяльності – надавачів транспортних послуг. Однак, відсутність дієвого контролю за оплатою проїзду в громадському транспорті та не встановлення вимог до організації та здійснення контролю за оплатою пасажиром проїзду та перевезення багажу, а також реєстрації проїзду пасажиром при запровадженні АСООП приводить до порушень прав і законних інтересів учасників ринку пасажирських перевезень, частих конфліктів та непорозумінь, що є основною проблемою, яку пропонується  вирішити за допомогою прийняття даного проєкту регуляторного акта.

Дана проблема впливає на всіх мешканців територіальної громади, які користуються транспортними послугами у Вараській МТГ, а також на суб'єктів господарської діяльності, які займаються пасажирськими перевезеннями.     

Прийняття запропонованого проєкту рішення – регуляторного акта дасть можливість вирішити дану проблему та покращити якість наданої послуги.

  1. Розробник регуляторного акта та адреса за якою надсилаються зауваження та пропозиції

Управління економіки та розвитку громади виконавчого комітету Вараської міської ради

Поштова адреса:  м. Вараш, Незалежності майдан, 1, каб. 216

Електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

  1. Інформація про спосіб оприлюднення проєкту регуляторного акта та відповідного аналізу

Проєкт рішення виконавчого комітету Вараської міської ради «Про затвердження Положення про порядок здійснення контролю оплати (реєстрації) проїзду в міському та приміському пасажирському автомобільному транспорті загального користування на території Вараської міської територіальної громади» разом із аналізом регуляторного впливу буде розміщено на офіційному вебсайті Вараської міської ради https://varashmtg.gov.ua/ (розділи «Економіка»/ «Регуляторна політика»/«Проєкти») 26 квітня 2024 року.

  1. Інформація про строк протягом якого приймаються зауваження та спосіб надання пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань надаються розробникові регуляторного акта в письмовому та електронному вигляді, протягом 30 днів з дня оприлюднення проєкту рішення - регуляторного акта.

Зміст повідомлення про оприлюднення регламентовано статею 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».