Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі – Держлікслужба) тимчасово ЗАБОРОНИЛА реалізацію, зберігання та застосування: 

  • Всіх серій лікарського засобу ЕСПЕРАЛЬ®, таблетки по 500 мг, N 20: по 20 таблеток у флаконі, по 1 флакону в картонній коробці, виробництва Софаримекс - Індустріа Кіміка е Фармасеутіка, С.А., Португалія (реєстраційне посвідчення N UA/5332/01/01).

Така заборона пов’язана із присутністю H-нітрозодіетиламіну (N-Nitrosodiethylamine (NDEA) Nitrosamine), що перевищує допустиму межу у лікарському засобі.

Суб'єктам господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, потрібно невідкладно перевірити наявність вказаного лікарського засобу, вжити заходів щодо вилучення його з обігу шляхом повернення постачальнику/виробнику та/або знищення, про що повідомити територіальний орган Держлікслужби.

У разі знищення відходів препарату в двотижневий строк направити до територіального органу Держлікслужби копію акта про знищення відходів лікарського засобу.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!